Cornuleţe cu gem

2 cornulete jpg jpeg

Dacă eşti la dietă, poţi savura dulciurile preferate în varianta cu îndulcitor. Sunt delicioase!

Dificultate medie / Preparare: 40 minute / 1 tavă

Ingrediente

Pentru aluat:

375 g făină

75 g îndulcitor

250 g unt moale

2 gălbenuşuri

1 praf de sare

coajă de lămâie, după gust

1 praf de bicarbonat

Pentru umplutură:

gem de cireşe fără zahăr, după gust

100 g nucă măcinată

Mod de preparare:

Cerni făina pe o planşetă, faci o gropiţă în mijloc şi pui îndulcitorul, untul, gălbenuşurile, sarea, coajă de lămâie şi bicarbonatul. Frămânţi bine aluatul, îl împarţi în trei bucăţi şi le întinzi în foi rotunde potrivite ca grosime, apoi le tai în 8 pătrate.

Amesteci gemul cu nuca şi pui umplutura pe partea exterioară a fiecărei bucăţi de aluat şi rulezi din afară spre interior. Aşezi cornuleţele într-o tavă tapetată. Le dai la cuptor până se rumenesc.

FOTO: Profimedia



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg