Cornuri cu dulceață de zmeură

cornuri cu zmeura jpg

Bunica le făcea cu nuci ori cu rahat. Azi, am învăţat cum să face cornuleţe cu gem.

Ingrediente

500 g făină

1 praf de sare

50 g zahăr

25 g drojdie proaspătă

2 ouă

50 g unt topit

250 ml lapte

1 linguriță coajă rasă de lămâie

1 linguriță esență de vanilie

Pentru umplutură

200 g dulceață de zmeură

Pentru uns și ornat

zahăr pudră

1 ou

zmeură

2 linguri lapte

Mod de preparare

Combini drojdia proaspătă cu o lingură de zahăr și cu 50 ml de lapte călduț. Omogenizezi, presari puțină făină, amesteci și lași deoparte 10 minute.

Cerni restul de făină într-un bol și faci o gropiță în mijloc. Separat, bați ouă le cu sarea și cu restul de zahăr, apoi le răstorni în făină, amesteci și încorporezi amestecul cu drojdia. Începi să frămânți aluatul turnând, în fir subțire, restul de lapte, omogenizezi și adaugi untul și aromele: coaja de lămâie și esența de vanilie. Frămânți mai întâi în bol, apoi pe masa presărată cu făină, până când aluatul devine nelipicios. Îl așezi din nou în bol, îl acoperi și îl lași la dospit aproximativ o oră.

După expirarea timpului, mai frămânți aluatul, apoi îl întinzi cu sucitorul și îl tai în 7 triunghiuri mai mari. Pui pe fiecare dulceață de zmeură și rulezi fiecare dreptunghi sub formă de corn.

Le așezi pe o tavă de cuptor, în care ai întins hârtie de copt, le ungi cu ou bătut și lapte, le mai lași la crescut, aproximativ 25 de minute, apoi le bagi la cuptor până se rumenesc uniform. Decorezi cu zahăr pudră și zmeură proaspătă.