Covrigi cu dulceață de cireșe

covrigi cu dulceata jpg

Alege această reţetă cu dulceață de cireșe şi fă-le celor dragi o surpriză delicioasă.

Ingrediente

Pentru aluat:

340 g făină

35 g zahăr pudră

35 g unt

2 gălbenușuri

20 g drojdie

1 praf de sare

165 ml lapte

coaja rasă de la 1 lămâie

Pentru umplutură:

300 g dulceață de cireșe

Mod de preparare

Înmoi drojdia în jumătate din cantitatea de lapte și o lași deoparte. Separat, amesteci gălbenușurile cu untul, restul de lapte, coaja de lămâie și sarea.

În drojdie adaugi zahărul și torni amestecul obținut peste compoziția cu ouă. La final, pui făina cernută și frămânți bine aluatul până devine nelipicios și elastic. Îl lași 20 de minute la crescut într-un loc cald, îl mai frămânți puțin și iar îl lași 20 de minute.

Împarți aluatul în fâșii lungi și întinzi cu sucitorul până devin mai late și le lași încă 30 de minute într-un loc cald. Le umpli cu dulceață cu ajutorul unei lingurițe și faci un rulou îngust, sigilat, ale cărui capete le unești ca să obții covrigul.

Îi așezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și-i dai la cuptorul preîncălzit 30 de minute.