«Cozonac» cu budincă de vanilie

Cozonac cu budinca de vanilie? Ar putea fi aşa ceva şi delicios? Noi spunem că da. Poţi încerca să te convingi singur.
Ingrediente: Pentru aluat: 25 g drojdie, 2 linguri zahăr, 30 ml lapte, 500 g făină, 1 ou, coajă rasă de la o lămâie, 1 vârf de cuţit sare, 2 linguri ulei
Pentru budincă: 800 ml lapte, 3 linguri zahăr, 1 pachet praf de budincă de vanilie, 4 gălbenuşuri, 1 esenţă de vanilie, 1 lingură zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor.
Mod de preparare: Numar portii: 4 Timp de preparare: 1h 10 min Dificultate: mică
Amesteci drojdia cu o linguriţă de zahăr, puţin lapte cald, puţină făină şi laşi să crească. Amesteci făina cu zahărul şi laptele rămase, cu maiaua, oul, coaja de lămâie rasă, uleiul şi
sarea. Frămânţi şi laşi să crească până îşi dublează volumul.
Rupi din aluat bucăţi şi formezi cu mâna rulouri lungi cât tava în care le coci şi groase de două degete. Le aşezi unul lângă altul în tava unsă cu unt. Le laşi să crească 15 minute.
Tai rulourile crescute în bucăţi de 2,5 cm lungime. Introduci tava în cuptorul preîncălzit până devin aurii.
Amesteci praful de budincă cu laptele, gălbenuşurile, zahărul şi esenţa de vanilie. Pui pe baie de aburi şi laşi până se îngroaşă, amestecând constant.
Serveşti bucăţile de cozonac cu crema de vanilie şi presărate cu zahăr pudră.