Cozonac cu migdale şi stafide

O reţetă simplă, dar si foarte gustoasă de cozonac cu migdale si stafide rar vei mai găsi. Şi o poţi face cu orice fructe doreşti!
Ingrediente: Pentru aluat: 350 g făină, 1 praf de copt, 100 g zahăr, 50 g unt, 3 ouă, 100 ml lapte, 1 praf de sare, coajă rasă de lămâie, 2 linguri miez de nucă zdrobit, 1 banană tăiată felii, 100 g stafide
Pentru decor: 2 linguri de miere de albine, 150 g migdale feliate
Mod de preparare:
Timp de preparare: 1h 20 min Dificultate: medie
Amesteci, într-un castron, făina cu untul rece până capătă aspectul unui aluat nisipos. Adaugi zahărul, sarea şi praful de copt.
Separat, baţi ouăle cu telul, adaugi nuca, banana, stafidele, laptele, coaja de lămâie, apoi amesteci cele două compoziţii până devine un aluat omogen
Pui aluatul de cozonac într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu hârtie, deasupra presari migdalele feliate şi introduci tava cu cozonac în cuptorul preîncălzit pentru 50 de minute, la foc mic.
Când este gata, laşi să se răcească acest cozonac cu migdale si stafide în tavă 10 minute, apoi îl ungi cu miere de albine pentru a-i da strălucire şi un gust aparte.