Cozonac cu stafide

Nu ştii ce cozonac să faci? ce umplutură să aibă? Nu-i nimic. De-asta suntem noi aici. Să-ţi dăm câteva idei si de aceea incepem cu o minunata reteta de cozonac cu stafide.
Ingrediente: 700 g făină, 120 ml lapte, 120 g unt, 3 gălbenuşuri, 75 g zahăr, 1 linguriţă cu sare, 30 g drojdie, 100 g stafide, 10 g cacao, 10 g margarină pentru uns forma
Mod de preparare: Faci maiaua pentru care amesteci jumătate de cană de făină cu drojdia şi o jumătate de cană cu apă călduţă. Amesteci şi laşi 15 minute să crească. Torni maiaua peste restul făinii, amesteci puţin, adaugi pe rând gălbenuşu călduţ. Frămânţi aluatul după fiecare ingredient adăugat şi la final încorporezi 100 g unt moale.
Laşi aluatul să crească o oră, într-un loc cald (eu am pus castronul pe un blat de lemn şi pe acesta l-am aşezat pe calorifer). După ce a dospit aluatul, îl întinzi într-o foaie. O ungi cu untul rămas, pui stafidele şi presari puţină cacao. Rulezi aluatul şi îl tai în două sau trei bucăţi. Eu am preferat în trei şi l-am împletit apoi asemenea unei codiţe a unei fetiţe.
Împleteşti aluatul, uneşti capetele să formezi o coroniţă şi îl aşezi în forma rotundă unsă cu margarină şi tapetată cu făină. Laşi cozonacul cu stafide să crească în formă şi îl ungi cu puţin albuş, îl presari cu zahăr tos şi dai acest cozonac cu stafide la cuptor pentru 50 de minute.
de la Andreea Deme, Constanţa