Cozonac cu stafide şi migdale

1365095430 5129cozonac jpeg

Un cozonac ar trebui sa fie nelipsit din meniul tau deoarece nu se stie niciodata cand ai musafiri, iar cu aceasta reteta de cozonac cu stafide si migdale, prezentata de noi nu ai cum sa dezamagesti.

Ingrediente: 40 g drojdie, 100 ml lapte, 150 g zahăr, 600 g făină, 150 g unt, 4 gălbenuşuri, ½ linguriţă nucşoară pisată, 1 praf de sare, 50 g stafide, 1 esenţă de vanilie, 50 g migdale, 1 ou pentru uns, 1 albuş, 100 g zahăr pudră, 2 linguri zeamă de lămâie, 100 g marţipan galben, verde, portocaliu.

Mod de preparare:

Timp de preparare: 1h 35 min Dificultate: mică

Drojdia o amesteci cu laptele călduţ, o lingură de zahăr, două linguri de făină şi laşi să crească la loc cald 30 de minute.

Freci untul cu restul de zahăr, adaugi gălbenuşurile, nucşoara, sarea şi esenţa de vanilie. Pui făina într-un bol, adaugi maiaua, amestecul de gălbenuşuri şi frămânţi un aluat potrivit, pe care îl laşi la dospit 40 de minute.

Aşezi aluatul de cozonac crescut pe planşetă, îl aplatizezi puţin, pui stafidele şi migdalele curăţate de coajă şi tăiate. Împătureşti aluatul de cozonac cu stafide si migdale şi îi dai formă rotundă.

cozonac

Serveste acest cozonac cu stafide si migdale alaturi de o cafea aromata sau o ciocolata calda.

Cozonac cu budinca de vanilie

Cozonac cu budinca de vanilie

Cozonac cu mac

Cozonac cu mac

Cozonac cu fructe glasate

Cozonac cu fructe glasate