Cremă de ciocolată, desert la pahar

1 crema de ciocolata desert la pahar jpg jpeg

Ai poftă de dulce, dar niciun pic de chef să petreci ore în şir în bucătărie? Această reţetă de cremă de ciocolată este salvatoare. Se prepară rapid, se serveşte direct în pahar şi pe lânga gust, are şi un aspect apetisant.

Ingrediente pentru Cremă de ciocolată, desert la pahar

  • 100 g ciocolată de menaj
  • boabe de cafea
  • 50 g zahăr brun
  • 30 g zahăr pudră
  • 750 ml lapte
  • 6 ouă 
  • esenţă sau baton de vanilie

Mod de preparare Cremă de ciocolată, desert la pahar

Lapte se pune la foc, împreună cu vanilia, iar separat, într-o tigaie, se pun boabele de cafea şi se lasă până se încălzesc bine. Adaugă-le în lapte şi lasă-le un sfert de oră să se întrepătrundă aromele.

Foloseşte tigaia în care au fost boabele de cafea şi topeşte zahărul brun până devine caramel. Adaugă câteva picături de apă, apoi, când s-a topit complet, jumătate de pahar, se mai lasă pe foc câteva minute, după care se adaugă ciocolata de menaj ruptă în bucăţi mici. Amestecă până când se topeşte şi ciocolata complet. 

Laptele se strecoară de boabele de cafea şi aromat fiind se toarnă peste ciocolata topită şi se mai lasă la foc până când începe să se îngroaşe. Separă două ouă şi foloseşte doar gălbenuşurile, peste care vei adauga ouă întregi. Bate-le ca pe omletă şi toarnă peste ele compoziţia cu ciocolată şi lapte. Foloseşte boluri termorezistente şi pune-le la cuptor 15 minute. 

Când sunt gata se scot şi se lasă la răcit. Se pot decora, după preferinte, cu frunze de mentă sau ciocolată rasă.