Crumble cu caise

crumble cu caise jpg

Crumble-ul cu caise este un desert delicios și ușor de preparat! Iată o rețetă simplă pentru a face un crumble cu caise.

Ingrediente

Pentru aluat

20 caise bine coapte

500 g făină

1 plic drojdie uscată

3 ouă

1 cană lapte

4 linguri ulei

1 praf sare

1 lingură zahăr

Pentru crumble

2 linguri făină

3 linguri zahăr

2 linguri unt

Mod de preprare

Cerni făina într-un bol și o amesteci cu drojdia uscată. Separi albușurile de gălbenușuri și bați spumă albușurile cu sarea. Separat, combini laptele călduț cu zahărul lași amestecul deoparte.

Faci o gropiță în mijlocul făinii, torni laptele, amesteci cu o spatulă sau cu o lingură de lemn, adaugi gălbenușurile, unul câte unul, amestecând după fiecare, apoi uleiul, albușurile și frămânți până când aluatul nu se mai lipește de mâini. Îl acoperi și îl lași să dospească.

Pentru crumble, amesteci untul cu făina și cu zahărul până când obții un aluat ca niște firimituri.

Speli caisele, le scoți sâmburii, le tai jumătăți și le lași deoparte.

Presari făină pe blatul de lucru și întinzi aluatul cu sucitorul, apoi îl așezi în tava tapetată. Pui peste el caisele, apoi presari crumble. Dai tava la cuptorul încins și o ții până se rumenește frumos.