Crumble cu fructe de pădure
Servit cald, cu o lingură de înghețată de vanilie sau un strop de frișcă, crumble-ul cu fructe de pădure devine un desert ideal pentru orice moment al anului.

Ingrediente
Pentru stratul de fructe
500 g fructe de pădure
3 zahăr brun
1 lingură amidon
1 lingură suc de lămâie
½ linguriță extract de vanilie
Pentru crumble
250 g mix făină (1/2 făină de secară, 1/2 făină albă)
100 g unt rece, tăiat cubulețe
90 g zahăr
1 praf de sare
Mod de preparare
Pui fructele de pădure într-un bol, adaugi zahărul, amidonul, sucul de lămâie și vanilia și amesteci ușor ca să nu le zdrobești, apoi le torni într-o tavă ceramică unsă cu puțin unt.
Într-un bol, amesteci făina, zahărul, sarea și scorțișoara. Adaugi untul rece și frămânți cu vârfurile degetelor până când obții un aluat nisipos, cu bucățele mici de unt.
Presari crumble-ul peste fructe, acoperind uniform suprafața. Dai tava la cuptorul preîncălzit 30-35 de minute, până când stratul de deasupra devine auriu și crocant.
























