Crumble cu fructe de pădure

Servit cald, cu o lingură de înghețată de vanilie sau un strop de frișcă, crumble-ul cu fructe de pădure devine un desert ideal pentru orice moment al anului.

crumble cu fructe de padure jpg

Ingrediente

Pentru stratul de fructe

500 g fructe de pădure

3 zahăr brun

1 lingură amidon

1 lingură suc de lămâie

½ linguriță extract de vanilie

Pentru crumble

250 g mix făină (1/2 făină de secară, 1/2 făină albă)

100 g unt rece, tăiat cubulețe

90 g zahăr

1 praf de sare

Mod de preparare

Pui fructele de pădure într-un bol, adaugi zahărul, amidonul, sucul de lămâie și vanilia și amesteci ușor ca să nu le zdrobești, apoi le torni într-o tavă ceramică unsă cu puțin unt.

Într-un bol, amesteci făina, zahărul, sarea și scorțișoara. Adaugi untul rece și frămânți cu vârfurile degetelor până când obții un aluat nisipos, cu bucățele mici de unt.

Presari crumble-ul peste fructe, acoperind uniform suprafața. Dai tava la cuptorul preîncălzit 30-35 de minute, până când stratul de deasupra devine auriu și crocant.