Crumble cu rubarbă
Eşti în căutarea unei noi reţete de desert inedit? Iată recomandarea noastră.
Ingrediente
250 g rubarbă spălată și tăiată
200 g căpșuni spălate și tăiate
5 linguri zahăr
1 lingură amidon alimentar
Pentru crumble
2-3 linguri zahăr
100 g făină
100 g unt rece
1 praf de sare
1 lingură fulgi de migdale
3 linguri fulgi de ovăz
Mod de preparare
Pentru umplutură, amesteci fructele cu zahărul și cu amidonul și le lași până când prepari mixul pentru crumble.
Amesteci făina cu fulgii de ovăz, zahărul, sarea, fulgii de migdale și cu untul rece și omogenizezi cu degetele, până când obții firimituri.
Răstorni într-o tavă de ceramică fructele cu tot cu zeama lăsată și peste ele răstorni mixul de crumble. Dai tava la cuptorul încins în prealabil, până când se rumenește aluatul. Ornezi cu fructe, după bunul plac.