Crumble cu rubarbă

crumble cu rubarba jpg

Eşti în căutarea unei noi reţete de desert inedit? Iată recomandarea noastră.

Ingrediente

250 g rubarbă spălată și tăiată

200 g căpșuni spălate și tăiate

5 linguri zahăr

1 lingură amidon alimentar

Pentru crumble

2-3 linguri zahăr

100 g făină

100 g unt rece

1 praf de sare

1 lingură fulgi de migdale

3 linguri fulgi de ovăz

Mod de preparare

Pentru umplutură, amesteci fructele cu zahărul și cu amidonul și le lași până când prepari mixul pentru crumble.

Amesteci făina cu fulgii de ovăz, zahărul, sarea, fulgii de migdale și cu untul rece și omogenizezi cu degetele, până când obții firimituri.

Răstorni într-o tavă de ceramică fructele cu tot cu zeama lăsată și peste ele răstorni mixul de crumble. Dai tava la cuptorul încins în prealabil, până când se rumenește aluatul. Ornezi cu fructe, după bunul plac.