Crumble de dovleac

Crumble-ul de dovleac este un desert ușor de preparat și ideal de servit simplu sau alături de o cupă de înghețată de vanilie.

crumbe cu dovleac jpg

Ingrediente

Pentru stratul de dovleac

700 g cuburi dovleac plăcintar

2 linguri zahăr brun

1 linguriță scorțișoară măcinată

¼ linguriță nucșoară

½ linguriță ghimbir pudră

1 lingură unt

1 linguriță extract de vanilie

1 praf de sare

Pentru crumble

150 g făină

80 g fulgi de ovăz

100 g unt rece, tăiat cubulețe

100 g zahăr brun

1 linguriță scorțișoară

1 praf de sare

50 g nuci tocate grosier

Mod de preparare

Într-o tigaie mare, topești untul, adaugi cuburile de dovleac, zahărul brun și condimentele. Le sotezi 8–10 minute, până când dovleacul se înmoaie ușor. La final, adaugi vanilia și praful de sare.

Într-un bol, amesteci făina, ovăzul, zahărul brun, scorțișoara și sarea. Adaugi untul rece și frămânți cu vârfurile degetelor până când obții un amestec nisipos, cu bucățele mici de unt. Dacă vrei, încorporezi și nucile.

Așezi dovleacul într-o tavă termorezistentă unsă cu unt. Presari deasupra crumble-ul, distribuindu-l uniform. Dai tava la cuptorul preîncălzit 30-35 minute, până când stratul de deasupra devine auriu și crocant, iar dovleacul fierbe ușor dedesubt.