Deliciu cu ananas

1365602505 9019deliciu 20cu 20ananas jpeg

Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă, 6 linguri de făină, 6 linguri de zahăr, 1 praf de copt, 1 pliculeţ zahăr vanilat

Pentru umplutură: 2 cutii compot de ananas, 300 g frişcă, 1 lingură amidon

Pentru decor: 200 g zahăr, 100 g ananas, 2 cireşe confiate

Mod de preparare: Timp de preparare: 1h 30 min Dificultate: medie

Freci gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat. Separat, baţi albuşurile spumă tare şi amesteci uşor cele două compoziţii. Încorporezi făina cernută cu praful de copt.

Torni compoziţia într-o formă de tort unsă cu ulei şi tapetată cu făină şi o introduci în cuptorul bine încins pentru 35 de minute. Topeşti zahărul şi îl întinzi pe o hârtie de copt. După ce s-a răcit, îl fărâmiţezi cu ciocanul de şniţele. Cu el vei decora tortul.

Scurgi ananasul şi păstrezi zeama. Zdrobeşti un sfert din fructe şi pasta obţinută o pui la foc împreună cu cinci linguri de suc şi o lingură de amidon. O laşi să fiarbă până se îngroaşă, amestecând continuu, apoi o dai să se răcească.

Tai blatul de tort în două, însiropezi primul blat cu suc de ananas, întinzi crema de ananas amestecată cu jumătate din frişcă şi acoperi cu a doua felie de blat. Însiropezi din nou cu suc de ananas şi îmbraci tortul cu restul de frişcă. Ornezi cu feliile de ananas rămase, cu zahărul ars şi două cireşe confiate sau după dorinţă şi imaginaţie.