Deliciu cu bezea

Photoland IF101579 jpeg

Iată o prăjitură răcoroasă, care ne îmbie la şuete pe înserat, la o cană cu ceai. Să ai inspiraţie pentru momente frumoase şi întotdeauna poftă de un rasfăţ dulce.

Ingrediente

Pentru blat: 150 g unt, 3 ouă, 400 g făină, 100 g zahăr, 100 ml apă, 1 praf de copt, 1 praf de sare, 1 pliculeţ zahăr vanilat

Pentru cremă: 5 ouă, 250 g brânză de vaci, 200 g zahăr, 2 esenţe de vanilie, 3 linguri făină, 1 cană lapte dulce

Pentru bezea: 4 albuşuri, 4 linguri zahăr

Preparare

Pentru blat, amesteci toate ingredientele şi frămânţi un aluat potrivit de tare, pe care îl laşi 30 de minute la rece. Întinzi aluatul într-o tavă, îmbrăcând şi pereţii acesteia.

Separat, mixezi gălbenuşurile cu zahărul, laptele, brânza, esenţa de vanilie şi făina, după care încorporezi uşor albuşurile bătute spumă tare. Torni compoziţia peste aluatul din tavă şi o introduci la cuptor pentru 30-40 de minute, până se întăreşte crema.

Pentru bezea, baţi albuşurile spumă tare, adaugi zahărul treptat bătând continuu până se topeşte complet şi se formează bezeaua.

Scoţi tava şi, cu ajutorul unei linguri, adaugi bezeaua. Introduci prăjitura din nou la cuptor, dai flacăra foarte mică şi întredeschizi uşa cuptorului până se caramelizează uşor bezeaua. O scoţo, o laşi la răcit şi o dai la frigider.