Deliciu cu cremă amăruie

1365607044 1044deliciu 20cu 20crema 20amaruie jpeg

Ingrediente: Pentru blat: 4 ouă, 2 ceşti zahăr, 2 ceşti făină, 5 linguri apă, 5 linguri ulei, 1 praf de sare, 3 linguri cacao, 1 esenţă de rom Pentru cremă: 5 ciocolate amărui, 1 l frişcă, lichidă, 1 esenţă de rom Pentru decor: 200 g zahăr 100 ml apă vişinată 250 g frişcă colorant alimentar

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare. Pui pe foc zahărul cu apa până se topeşte şi torni fierbinte peste albuşuri. Baţi cu mixerul până se încorporează tot siropul. Adaugi gălbenuşurile, esenţa de rom, uleiul şi baţi bine.

Pui făina şi cacaua amestecând uşor de jos în sus. Torni compoziţia într-o formă de tort tapetată cu hârtie pergament şi dai la cuptor pentru 20 de minute până se rumeneşte, după care laşi la răcit.

Torni frişca într-o cratiţă cu fund dublu, pui ciocolata ruppă bucăţi şi aşezi pe foc până se topeşte ciocolata (nu se fierbe), laşi la răcit, adaugi esenţa de rom, după care o baţi cu mixerul. Tai blatul în trei, însiropezi cu, un sirop făcut din zahăr, apă şi vişinată. Opreşti puţină cremă, iar restul o împarţi în două şi o aşezi între blaturi.

Îmbraci tortul cu cremă, îl ornezi cu frişcă amestecată cu colorant alimentar sau după dorinţă şi imaginaţie.

Ioana, Bucureşti