Deliciu cu cremă de lămâie

1365084739 303deliciu jpeg

Ingrediente:

Pentru aluat: 200 g făină, 100 g unt, 5 linguri apă rece, 1 praf de copt, 1 praf de sare

Pentru crema de lămâie: 150 g zahăr, 300 ml zeamă de lămâie, coaja de la o lămâie, 3 gălbenuşuri, 3 ouă întregi, 3 linguri amidon alimentar, 30 g unt

Numar porţii: 6 Timp de preparare: 1h 55 min Dificultate: medie

Mod de preparare:

Amesteci făina cu untul, praful de sare şi praful de copt, adaugi treptat apa rece, continuând să frămânţi până se formează un aluat uniform şi elastic. Laşi aluatul o oră la rece.

Între timp, amesteci pe foc, într-o cratiţă, zeama, coaja de lămâie, zahărul, amidonul, untul şi dai deoparte până când se topeşte untul. Separat, baţi ouă le întregi cu gălbenuşurile şi le torni, „în fir subţire”, peste compoziţia de lămâie, amestecând până se mai îngroaşă. Laşi crema să se răcească.

Întinzi aluatul în foaie, îmbraci cu el fundul şi pereţii unei forme de tartă, înţepi cu furculiţa în mai multe locuri şi o coci, la foc mic, circa 15 minute. Scoţi forma din cuptor, torni crema de lămâie preparată şi o introduci din nou în cuptor, continuând coptul încă 30 de minute, la foc potrivit.

La prepararea aluatului de tartă, untul şi apa trebuie să fie foarte reci