Deliciu de ciocolată
Deliciu de ciocolată
Ciocolata este unul dintre cele mai consumate alimente la nivel mondial, iar milioane de oameni se bucură zilnic de gustul și aroma sa.
Ingrediente
230 g ciocolată neagră
100 g făină
140 g unt moale
50 g zahăr pudră
3 ouă
3 gălbenușuri
1 plic zahăr vanilat
căpșuni, pentru decor
Mod de preparare
Rupi ciocolata și o topești pe baie de aburi, amestecând continuu. După ce s-a topit, dai de pe foc. Combini zahărul cu făina și cu zahărul vanilat, apoi le încorporezi în ciocolată, omogenizezi și adaugi ouăle, unul câte unul, inclusiv gălbenușurile. Amesteci bine.
Răstorni aluatul în 12 forme de brioșe unse cu unt și presărate cu zahăr. Le dai la cuptorul încins, 10-12 minute.
Le servești decorate cu zahăr pudră și cu căpșuni.