Deliciu la pahar cu cireșe
Cireșele sunt delicioase consumate simple, proaspete, dar sunt la fel de bune și în deserturi.
Pentru sosul de cireșe
200 g zahăr
3 linguri amidon
zeama de la 1 lămâie
500 g cireșe fără sâmburi, bine spălate și tăiate
1 pliculeț zahăr vanilat
1 praf de sare
Pentru cremă:
200 ml smântână dulce pentru frișcă
500 g mascarpone
4 linguri zahăr pudră
Mod de preparare
Păstrezi câteva cireșe pentru decor, iar peste restul presari zahăr și le lași într-un castron 15 minute, apoi le pui la fiert cu zeama lăsată, pentru a obține sosul. Separat, amesteci amidonul cu sarea, zeama de lămâie și zahărul vanilat și torni compoziția obținută peste cireșe. Ții pe foc până când se îngroașă sosul, amestecând continuu, apoi îl lași la răcit.
Pentru cremă, mixezi brânza mascarpone, ținută la temperatura camerei, cu frișca rece și cu zahărul.
Speli șase pahare și le usuci, pui în fiecare un strat generos de cremă, apoi sos și decorezi cu cireșele păstrate.
Procedezi astfel până când termini ingredientele. Le dai la rece până în momentul servirii.