Deliciu la pahar cu mascarpone și căpșuni

Căpșunile sunt delicioase consumate simple, proaspete, dar sunt la fel de bune și în deserturi.
Ingrediente
Pentru sosul de căpșuni:
400 g căpșuni, bine spălate, scurse și tăiate
100 g zahăr
zeama de la 1 lămâie
1 pliculeț zahăr vanilat
Pentru cremă:
200 ml smântână pentru frișcă
250 g mascarpone
3 linguri zahăr pudră
Pentru decor:
200 g căpșuni, spălate și tăiate
Mod de preparare
Speli 5-6 pahare, în funcție de mărime, le usuci și le lași deoparte.
Pentru sos, pui în blender căpșunile cu zahărul și cu zeama de lămâie, adaugi zahărul vanilat și mixezi continuu. Dacă vrei ca sosul să iasă foarte fin, îl poți trece printr-o strecurătoare. Îl lași deoparte.
Pentru cremă, mixezi mascarpone, ținut la teperatura camerei, cu frișca rece și cu zahărul.
Pui în fiecare pahar sos, după gustul tău, apoi un strat de mascarpone, feliuțe de căpșuni, din nou mascarpone, sos și feliuțe de căpșuni, apoi le stropești cu sos. Procedezi astfel până când termini ingredientele. Le dai la rece până în momentul servirii.