Desert cu iaurt și migdale

Un desert cu iaurt și migdale este o opțiune ușoară, sănătoasă și rapid de preparat, ideal pentru o gustare dulce sau un sfârșit de masă.

desert cu iaurt si migdale jpg

Ingrediente

500 g prune

3-4 linguri zahăr

1 lingură zeamă de lămâie

500 g iaurt grecesc

50 g fulgi de migdale

2-3 linguri miere

Mod de preparare

Speli și cureți prunele de sâmburi, le tai sferturi. Le pui într-o tigaie cu zahărul și zeama de lămâie. Gătești la foc mediu, amestecând ocazional, până când se înmoaie și se caramelizează ușor, 10-15 minute. Dai deoparte.

Într-o tigaie uscată, prăjești fulgii de migdale, până când devin aurii. Îi scoți și îi lași să se răcească.

În boluri sau borcane de budincă adaugi o porție de iaurt. Pui deasupra iaurtului un strat de prune caramelizate, presari migdale

prăjite și adaugi puțină miere pentru un plus de dulceață.