Desert cu sorbet de lămâie

Acest desert este o explozie de prospețime și rafinament.

desert cu sorbet de lamaie jpg

Ingrediente

Pentru sorbet

3 lămâi bio

200 g zahăr

3 ouă

60 g unt

Pentru servit

200 ml smântână pentru frișcă, foarte rece

1-2 linguri zahăr pudră

esență de vanilie, după gust

100 g biscuiți de lămâie măcinați, pentru servit

Mod de preparare

Speli lămâile, le dai coaja prin răzătoarea mică și le storci zeama. Separat, într-un bol sau o crăticioară, bați ouăle cu zahărul până când acesta se topește, apoi încorporezi, în fir subțire, zeama de la lămâi. Omogenizezi și așezi vasul pe baie de aburi.

Amesteci continuu până când se îngroașă, dai vasul de pe foc și încorporezi untul topit, coaja de lămâie, omogenizezi și dai la frigider.

Pentru frișcă, bați smântâna rece de la frigider cu zahărul și cu esența de vanilie. Mixezi până când obții o cremă fină.

Pentru servit, așezi în trei sau patru pahare un strat de frișcă, unul de sorbet, iar frișcă, unul de biscuiți, sorbet și frișcă. Procedezi astfel până termini ingredientele. Decorezi paharele după imaginație. Le ții la rece până în momentul servirii.