Desert haios

1366039999 3981desert 20tort 20pentru 20copii 20ghiozdan jpeg

Va prezentam un desert haios, foarte colorat cu crema de budinca de vanilie si multe alte ingrediente care o sa va lase gura apa.

budinca de vanilie

Ingrediente: Pentru blat: 6 ouă, 160 g zahăr pudră, 180 g făină, 20 g nucă de cocos

Pentru cremă: 300 ml lapte, 1 plic budincă de vanilie, 100 g zahăr pudră, 200 g unt, 1 albuş, 2 linguri zeamă de lămâie, 200 g zahăr pudră, câteva picături de colorant alimentar roşu

Pentru decor: 30 g nucă de cocos, 20 g marţipan, 1 picătură de colorant alimentar galben, 1 picătură de colorant alimentar albastru, 1-2 cutii bombonele colorate

Mod de preparare: Număr porţii: 8 Timp de preparare: 180 min Dificultate: mare

Pentru blat, baţi albuşurile spumă tare cu zahărul, apoi adaugi treptat gălbenuşurile bătând în continuare. Pui făina şi nuca de cocos şi amesteci uşor, de jos în sus. Întinzi aluatul într-o tavă de 28x30 cm îmbrăcată cu hârtie de copt. Îl introduci în cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute. Îl laşi să se răcească şi-l tai în două.

Pentru cremă, amesteci laptele cu praful de budincă şi zahărul. Pui pe foc şi laşi până se îngroaşă. Dai să se răcească, după care adaugi untul moale treptat, mixând bine până se omogenizează. Pui între blaturi 3/4 din cremă şi introduci la frigider ca să se întărească.

Scoţi tortul cu crema, îl îmbraci cu crema rămasă şi pe margini îl tapetezi cu nucă de cocos. Îl introduci din nou la frigider până prepari glazura. Baţi albuşul cu zahărul pudră şi zeama de lămâie. Colorezi cu roşu 1/3 din glazură.

tortul cu crema

Întinzi deasupra tortului glazura albă şi dai acest desert haios să se întărească. Cu glazura roşie formezi capacul ghiozdanu lui şi dai din nou la rece ca să se întă rească. Împarţi marţipanul în două. Colorezi o parte (prin frământare) cu galben şi o parte cu albastru. Formezi cu ele mânerul şi buzunarele ghiozdanului . Decorezi acest desert haios cu bombonele marginile ghiozdanului.

Tort cu martipan

Tort cu martipan

Aperitiv haios

Aperitiv haios

Desert de post cu banane

Desert de post cu banane