Două rețete de înghețată cu care nu poți da greș

Dacă îți dorești să pregătești acasă un desert cu ceva mai puține calorii, înghețata poate fi o soluție. Iată cum prepară chef Ana Consulea îngheța de mango și cea de căpșuni!
Înghețata de mango:
Ingrediente:
550 de grame de piure de mango
50 de grame de suc de lămâie
150 de grame de frișcă lichidă
200 de grame de lapte
150 de grame de zahăr
70 de grame de miere
Mod de preparare:
Cumpărați direct piure de mango sau, dacă vreți să vă complicați, luați niște mango bine copt. Îl curățați, îl tăiați și îl faceți piure. Adăugați peste piure sucul de lămâie. Încălziți pe foc, până la 82 de grade Celsius, amestecând continuu, frișca lichidă, laptele, zahărul și mierea. Turnați peste piureul de mango, blendați și răciți în apa rece (introduceți oala în chiuveta umplută cu apă rece). Lăsați la frigider timp de două ore. Dacă sunteți norocoși și aveți un aparat de înghețată, scoateți din frigider și turbinați. Scoateți din mașină la -4 garde Celsius. Atunci este perfectă. Dacă nu, puneți compoziția la congelator și amestecați din 5 în 5 minute, până începe să se întărească.
Înghețata de căpșuni
Ingrediente:
550 de grame de căpșuni curățate
150 de grame de frișcă lichidă
200 de grame de lapte
150 de grame de zahăr
50 de grame de miere
Mod de preparare:
Curățați, spălați și blendați căpșunile. Încălziți pe foc, până la 82 grade Celsius, amestecând continuu, frișca lichidă, laptele, zaharul și mierea. Turnați peste piureul de căpșuni, blendați și răciți în apa rece (introduceți oala în chiuveta umplută cu apă foarte rece). Lăsați la frigider 2 ore. Dacă sunteți norocoși și aveți un aparat de înghețată, scoateți din frigider și turbinați. Scoateți din mașină la -4 grade Celsius. Atunci este perfectă. Dacă nu, puneți compoziția la congelator și amestecați din 5 în 5 minute, până începe să se întărească.