Dulceață de afine

Dulceața de afine ideală pentru micul dejun, alături de pâine prăjită, clătite sau iaurt, dar și ca ingredient special în  prăjituri.

dulceata de afine jpg

Ingrediente

1 kg afine

500 g zahăr

zeama și coaja de la 1 lămâie

Mod de preparare

Speli bine afinele, le pui într-o cratiță, răstorni zahărul peste ele, amesteci și le lași la rece peste noapte.

A doua zi, așezi vasul pe foc, adaugi zeama și coaja de lămâie și fierbi dulceața, amestecând ușor ca să nu strivești fructele, până când capătă consistența dorită.

Dai vasul de pe foc, lași la răcorit, răstorni dulceața în borcane curate și călduțe, apoi le închizi ermetic și le dai la cuptorul încins, așezate pe o tavă, cel puțin 20 de minute, oprești focul și le lași la răcit în cuptor până a doua zi, apoi le scoți și le depozitezi.