Dulceață de căpșuni

dulceata de capsuni jpg

Vrei sa-ți amintești de copilărie și de verile petrecute alături de bunici, la țară? Încearca o linguriță de dulceață de căpșuni.

Ingrediente

1 kg căpșuni

1 kg zahăr

zeama de la 1 lămâie

Mod de preparare

Speli căpșunile, le îndepărtezi codițele și le pui într-o sită, la scurs.

Într-o cratiță nonaderentă, așezi un strat de căpșuni, unul de zahăr și torni puțină zeamă de lămâie. Procedezi astfel până termini ingredientele. Scuturi puțin cratița și o dai la rece peste noapte.

A doua zi, o așezi pe focul mic, apoi dai focul mai iute și îndepărtezi spuma care se formează. Dulceața trebuie să fiarbă repede, ca fructele să nu-și schimbe culoarea. Când începe să bolborosească, iei puțină zeamă, o pui într-o farfurioară și o dai la frigider. Dacă curge, nu este legată și o mai fierbi. Dacă se formează un fir subțire, care se întinde, dulceața este gata.

O dai de pe foc, acoperi și o lași să se răcească în cratiță, apoi o pui în borcane curate, pe care le închizi ermetic.