Felii de pandişpan umplute cu cremă
Un desert pe atât de gustos pe cât este de simplu de făcut. Strugurii sunt ingredientul-vedetă.
Dificultate medie/Preparare: 1 h /3 porţii
Ingrediente:
Pentru blat
4 ouă
100 g făină
150 g zahăr
Pentru cremă
300 ml frişcă lichidă
100 g zahăr
300 g struguri fără seminţe
Mod de preparare:
Pentru blat, separi gălbenuşurile de albuşuri. Freci gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr. Baţi albuşurile cu restul de zahăr până devin o spumă lucioasă. Amesteci 1/3 din compoziţia de albuşuri cu cea de gălbenuşuri.
Adaugi făina. Pui şi restul de spumă de albuşuri. Torni aluatul într-o tavă rotundă şi tapetată. Dai tava la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 30-35 de minute.
Pentru cremă, mixezi frişca rece cu zahărul. După ce blatul s-a răcit îl împarţi în trei părţi egale. Fiecare bucată o umpli cu cremă, adaugi bobiţe de struguri şi o îndoi. Serveşti desertul, dacă vrei, cu o cafea cu lapte de migdale.
FOTO: Profimedia