Fulgi de ovăz cu pere la cuptor

fulgi cu pere jpg

Dacă eşti în căutarea unei noi reţete de desert inedit, iată recomandarea noastră.

Ingrediente

2 căni fulgi de ovăz

4-5 pere tăiate felii pe lungime

1/4 cană nuci sau migdale tocate

2 linguri sirop de arțar sau miere

1 linguriță scorțișoară măcinată

1/2 linguriță praf de copt

1 praf de sare

2 căni lapte

1 ou mare

1 linguriță extract de vanilie

unt, pentru uns

Mod de preparare

Ungi vasele rotunde din ceramică cu unt și le dai deoparte.

Într-un castron, amesteci fulgii de ovăz, nucile sau migdalele tocate, siropul de arțar sau mierea, scorțișoara măcinată, praful de copt și sarea.

Separat, bați laptele cu oul și cu extractul de vanilie, torni amestecul de lapte peste cel de ovăz și omogenizezi până când ovăzul s-a înmuiat în lichid.

Torni aluatul obținut în vasele de copt, întinzându-l uniform. Așezi feliile de pere deasupra și bagi la cuptor 30 de minute sau până când partea de sus este aurie și fulgii de ovăz sunt închegați.