Fursecuri «cală»

1365699581 4498fursecuri jpeg

Ingrediente: 5 ouă, 10 linguri ulei, 10 linguri zahăr, 10 linguri făină, 1 esenţă de vanilie, rahat, zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare:Mai întâi, tai rahatul bucăţi subţiri şi rulezi între degete bastonaşe de 2 cm lungime. Separi ouăle şi baţi albuşul spumă tare cu zahărul. Adaugi gălbenuşurile treptat, făina, esenţa de vanilie şi uleiul totodată, amestecând bine.

Iei cu linguriţa din aluat şi pui pe o tavă cu hârtie de copt sau doar unsă. Coci în cuptorul încins circa cinci minute, până marginile se rumenesc uşor. Le dezlipeşti cu o spatulă sau un cuţit mai lat, aşezi câte o bucăţică de rahat în mijloc şi strângi repede între degete pe o latură, ca să se lipească.

După ce ai pregătit toate furescurile, le aşezi pe platou şi le presari cu zahăr pudră.

De la Gerliende Urian, Bucureşti