Fursecuri cu curmale

fursecuri cu curmale jpg

Această reţetă este simplă, delicioasă şi fără zahăr.

Ingrediente

1 cană curmale

¼ cană nuci

¼ cană apă

1 banană foarte coaptă

1 ou

2 linguri unt topit

1 linguriță praf de copt

1 cană făină

½ linguriță extract de vanilie

1 linguriță scorțișoară

1 praf de sare

Mod de preparare

Într-un bol, amesteci curmalele, nucile tocate, apa, banana pasată, oul, untul și extractul de vanilie. Amesteci într-un bol separat ingredientele uscate: făina, praful de copt, scorțișoara și sarea.

Combini amestecul de curmale cu ingredientele uscate și amesteci bine până când se omogenizează. Pui cu lingurița aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, la aproximativ 2,5 cm distanță și aplatizezi ușor cu mâna fiecare fursec.

Coci în cuptorul preîncălzit aproximativ 12 minute sau până când fursecurile încep să se rumenească pe margini. Transferi imediat fursecurile pe un grătar de sârmă, pentru răcire.