Fursecuri cu gem

Ingrediente: 500 g făină, 200 g margarină, 120 g zahăr, 1 pachet zahăr vanilat, 2 gălbenuşuri, coaja de la o lămâie, orice fel de gem
Pentru decor: miez de nucă mărunţit, 2 albuşuri
Mod de preparare:Pentru blat, mixezi margarina cu zahărul, adaugi zahărul vanilat, gălbenuşurile, coaja de lămâie rasă şi făina. Frămânţi până când aluatul se leagă şi se dezlipeşte de pe mâini. Laşi la rece pentru o oră.
Întinzi aluatul într-o foaie de circa 4-5 mm şi-l tai cu diferite forme. La fiecare a doua formă trebuie să tai şi mijlocul. Formele tăiate le ungi cu albuş bătut şi le presari cu nucă mărunţită.
Aşezi fursecurile în tavă şi le coci în cuptorul încins circa 20 de minute, la foc mic, până capătă o culoare galben-deschisă. Le laşi să se răcorească, le ungi cu gem şi lipeşti două câte două (una întreagă, una tăiată). Laşi câteva ore să se frăgezească şi le serveşti.
De la Rozalia Daragics, Sfântu Gheorghe