Fursecuri cu ghimbir confiat și ciocolată neagră
Fursecuri cu ghimbir confiat și ciocolată neagră sunt o combinație perfectă între dulce, picant și amărui, ideale pentru a acompania o ceașcă de ceai sau cafea.
Ingrediente
300 g făină
100 g zahăr brun
120 g unt, la temperatura camerei
80 g cubulețe de ghimbir confiat
50 g ciocolată neagră, tocată
1 ou mare
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
1 linguriță praf de ghimbir
1/2 linguriță scorțișoară
1/4 linguriță sare
100 g ciocolată neagră (pentru topit)
1 linguriță unt
Mod de preparare
Amesteci făina, bicarbonatul de sodiu, sarea, ghimbirul pudră și scorțișoara. Separat, bați untul și zahărul brun, adaugi oul și continui să omogenizezi până când amestecul devine cremos și pufos.
Încorporezi amestecul de făină în compoziția de unt, amestecând bine, până obții un aluat omogen. Adaugi ghimbirul confiat și ciocolata neagră mărunțită, amestecând ușor. Înfășori aluatul în folie alimentară și îl dai la frigider aproximativ 30 de minute, pentru a se întări.