Galetă cu caise

Galeta cu caise este un desert rustic, simplu și delicios.

galeta cu caise jpg

Ingrediente

Pentru aluat

150 g făină

2 lingurițe zahăr

1 praf sare

100 g unt, de la congelator

2-3 linguri apă rece

1 gălbenuș, pentru uns

1-2 linguri pesmet

50 g fulgi de cocos

Pentru umplutură

500 g caise

2 linguri zahăr

scorțișoară, după gust

zahăr pudră, pentru decor

Mod de preparare

Pui într-un robot de bucătărie toate ingredientele pentru aluat, mai puțin apa și mixezi până obții un aluat nisipos, apoi adaugi, pe rând, lingurile cu apă, până când aluatul începe să se lege. Îl scoți, îl strângi într-o bilă, îl înfășori în folie alimentară și îl dai la congelator, cel puțin o oră.

Speli și tai caisele sub formă de evantai. Amesteci zahărul cu scorțișoara.

Scoți aluatul, îl întinzi cu sucitorul, presari pesmetul, așezi piersicile în mijloc, presari deasupra zahărul și scorțișoara. Lași marginile libere cam de 5 centimetri. Pliezi marginile, le ungi cu gălbenușul bătut, presari fulgii de cocos, așezi galeta într-o tavă în care ai întins hârtie de copt și o dai la cuptorul încins, până se rumenește frumos. O servești decorată cu zahăr pudră.