Galetă cu caise
Galeta cu caise este un desert rustic, simplu și delicios.

Ingrediente
Pentru aluat
150 g făină
2 lingurițe zahăr
1 praf sare
100 g unt, de la congelator
2-3 linguri apă rece
1 gălbenuș, pentru uns
1-2 linguri pesmet
50 g fulgi de cocos
Pentru umplutură
500 g caise
2 linguri zahăr
scorțișoară, după gust
zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare
Pui într-un robot de bucătărie toate ingredientele pentru aluat, mai puțin apa și mixezi până obții un aluat nisipos, apoi adaugi, pe rând, lingurile cu apă, până când aluatul începe să se lege. Îl scoți, îl strângi într-o bilă, îl înfășori în folie alimentară și îl dai la congelator, cel puțin o oră.
Speli și tai caisele sub formă de evantai. Amesteci zahărul cu scorțișoara.
Scoți aluatul, îl întinzi cu sucitorul, presari pesmetul, așezi piersicile în mijloc, presari deasupra zahărul și scorțișoara. Lași marginile libere cam de 5 centimetri. Pliezi marginile, le ungi cu gălbenușul bătut, presari fulgii de cocos, așezi galeta într-o tavă în care ai întins hârtie de copt și o dai la cuptorul încins, până se rumenește frumos. O servești decorată cu zahăr pudră.