Galetă cu cireșe
Galeta cu cireșe este un desert rustic și perfect pentru zilele de vară.

Ingrediente
Pentru aluat
200 g făină
100 g unt rece
1 lingură zahăr
1 praf de sare
3-4 linguri apă rece
Pentru umplutură
300 g cireșe fără sâmburi
50 g zahăr
1 lingură amidon
1 linguriță
suc de lămâie
1 linguriță
extract de vanilie
Pentru decor
1 ou bătut, pentru uns
zahăr pudră
Mod de preparare
Amesteci făina cu zahărul și cu sarea. Adaugi untul rece tăiat cuburi și frămânți rapid, până obții un aluat nisipos. Torni apa rece treptat și formezi un aluat omogen. Dai la frigider 30 de minute.
Amesteci cireșele cu zahărul, amidonul, vanilia și sucul de lămâie.
Întinzi aluatul într-un disc cu diametrul de aproximativ 30 cm și pui umplutura în centru. Împăturești marginile peste umplutură și ungi cu ou bătut. Dai la cuptor 35- 40 de minute, până devine aurie. Lași să se răcească și presari zahăr pudră.