Galetă cu cireșe

Galeta cu cireșe este un desert rustic și perfect pentru zilele de vară.

galeta cu cirese jpg

Ingrediente

Pentru aluat

200 g făină

100 g unt rece

1 lingură zahăr

1 praf de sare

3-4 linguri apă rece

Pentru umplutură

300 g cireșe fără sâmburi

50 g zahăr

1 lingură amidon

1 linguriță

suc de lămâie

1 linguriță

extract de vanilie

Pentru decor

1 ou bătut, pentru uns

zahăr pudră

Mod de preparare

Amesteci făina cu zahărul și cu sarea. Adaugi untul rece tăiat cuburi și frămânți rapid, până obții un aluat nisipos. Torni apa rece treptat și formezi un aluat omogen. Dai la frigider 30 de minute.

Amesteci cireșele cu zahărul, amidonul, vanilia și sucul de lămâie.

Întinzi aluatul într-un disc cu diametrul de aproximativ 30 cm și pui umplutura în centru. Împăturești marginile peste umplutură și ungi cu ou bătut. Dai la cuptor 35- 40 de minute, până devine aurie. Lași să se răcească și presari zahăr pudră.