Galetă cu smochine

galeta cu smochine jpg

Ai poftă de un desert deosebit? Atunci această galetă cu smochine este perfectă.

Ingrediente

Pentru umplutură

500 g smochine tăiate

1 lingură zahăr brut

80 g gem de smochine

Pentru aluat

8 linguri făină

4 linguri apă foarte rece

120 g unt, tăiat cubulețe

1 linguriță zahăr

1 praf de sare

zahăr pudră, pentru decor

Mod de preparare

Pentru aluat, amesteci rapid într-un robot de bucătărie făina, sarea și zahărul, mixezi, apoi adaugi untul foarte rece. Mixezi și încorporezi, lingură cu lingură, apa. Scoți aluatul din robot, îl așezi pe masa presărată cu făină și îl strângi într-o bilă pe care o înfășori în folie alimentară și o dai la frigider cel puțin 30 de minute.

Scoți aluatul de la rece, îl întinzi pe masa presărată cu făină, pui gemul pe toată suprafața, lași aproximativ 4 centimetri pe magine, adaugi smochinele, presari zahărul și aduni marginile aluatului spre interior.

Așezi galeta pe o tavă cu hârtie de copt și o dai la cuptorul preîncălzit, aproximativ 50 de minute. O servești decorată cu zahăr pudră.