Galetă cu smochine

Ai poftă de un desert deosebit? Atunci această galetă cu smochine este perfectă.
Ingrediente
Pentru umplutură
500 g smochine tăiate
1 lingură zahăr brut
80 g gem de smochine
Pentru aluat
8 linguri făină
4 linguri apă foarte rece
120 g unt, tăiat cubulețe
1 linguriță zahăr
1 praf de sare
zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare
Pentru aluat, amesteci rapid într-un robot de bucătărie făina, sarea și zahărul, mixezi, apoi adaugi untul foarte rece. Mixezi și încorporezi, lingură cu lingură, apa. Scoți aluatul din robot, îl așezi pe masa presărată cu făină și îl strângi într-o bilă pe care o înfășori în folie alimentară și o dai la frigider cel puțin 30 de minute.
Scoți aluatul de la rece, îl întinzi pe masa presărată cu făină, pui gemul pe toată suprafața, lași aproximativ 4 centimetri pe magine, adaugi smochinele, presari zahărul și aduni marginile aluatului spre interior.
Așezi galeta pe o tavă cu hârtie de copt și o dai la cuptorul preîncălzit, aproximativ 50 de minute. O servești decorată cu zahăr pudră.