Gem de dovleac
Gemul de dovleac este o rețetă dulce și aromată, perfectă pentru a savura gustul dovleacului pe tot parcursul anului. Este simplu de preparat și poate fi servit pe pâine prăjită, clătite sau ca umplutură pentru diverse deserturi.
Ingrediente
1 kg pulpă de dovleac, tăiată cubulețe
600 g zahăr
1 baton scorțișoară
zeama de la 1 lămâie
100 ml apă
Mod de preparare
Torni într-o cratiță mai mare apa și zahărul. Lași la fiert, la foc mediu spre mic, până când se topește zahărul, apoi adaugi dovleacul și zeama de lămâie. Amesteci, pui scorțișoara și lași la fiert până când se înmoaie dovleacul. Dai de pe foc, scoți batonul de scorțișoară, lași la răcorit, apoi mixezi cu blenderul vertical.
Așezi din nou dulceața pe focul mic și o mai lași să fiarbă, aproximativ 30 de minute, amestecând continuu, apoi o dai deoparte.
Așezi borcanele sau borcanul pe lama unui cuțit, apoi torni dulceața și le închizi ermetic.