Gem de dovleac

Gemul de dovleac este o rețetă dulce și aromată, perfectă pentru a savura gustul dovleacului pe tot parcursul anului. Este simplu de preparat și poate fi servit pe pâine prăjită, clătite sau ca umplutură pentru diverse deserturi.

gem de dovleac jpg

Ingrediente

1 kg pulpă de dovleac, tăiată cubulețe

600 g zahăr

1 baton scorțișoară

zeama de la 1 lămâie

100 ml apă

Mod de preparare

Torni într-o cratiță mai mare apa și zahărul. Lași la fiert, la foc mediu spre mic, până când se topește zahărul, apoi adaugi dovleacul și zeama de lămâie. Amesteci, pui scorțișoara și lași la fiert până când se înmoaie dovleacul. Dai de pe foc, scoți batonul de scorțișoară, lași la răcorit, apoi mixezi cu blenderul vertical.

Așezi din nou dulceața pe focul mic și o mai lași să fiarbă, aproximativ 30 de minute, amestecând continuu, apoi o dai deoparte.

Așezi borcanele sau borcanul pe lama unui cuțit, apoi torni dulceața și le închizi ermetic.