Gogosele din flori de salcam

flori jpeg

Gogoselele din flori de salcam sunt traditionale in unele zone din Italia, dar acesasta reteta o regasim si in bucataria romaneasca.

Ingrediente:

-flori de salcam -100 g faina -200 ml lapte -1 ou ÔÇô bicarbonate (un varf de cutit) -ulei pentru prajit -miere de salcam -sare

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca faina, laptele, galbenusul de ou, un strop de sare, si bicarbonatul pana se incorporeaza foarte bine, apoi se adauga albusul de ou batut spuma. Se face un altuat ca cel de clatite dar mai gros.

Florile de salcam se curata de codite si se scufunda in aluat. SE prajesc in uleiul cald intorcadu-le de mai multe ori. Se scot pe hartie absorbanta, pentru scurgerea uleiului.

Se servesc calde, peste ele putem pune un strat de miere de salcam.

Aluatul gogoselelor poate fi facut si fara lapte inlocuindu-l cu apa minerala sau cu vin alb, este posibila introducerea florilor in ouale batute, apoi trecerea lor prin faina si rumenirea lor in ulei.