Gogosele din flori de salcam

flori jpeg

Gogoselele din flori de salcam sunt traditionale in unele zone din Italia, dar acesasta reteta o regasim si in bucataria romaneasca.

Ingrediente:

-flori de salcam -100 g faina -200 ml lapte -1 ou ÔÇô bicarbonate (un varf de cutit) -ulei pentru prajit -miere de salcam -sare

Mod de preparare

Intr-un bol se amesteca faina, laptele, galbenusul de ou, un strop de sare, si bicarbonatul pana se incorporeaza foarte bine, apoi se adauga albusul de ou batut spuma. Se face un altuat ca cel de clatite dar mai gros.

Florile de salcam se curata de codite si se scufunda in aluat. SE prajesc in uleiul cald intorcadu-le de mai multe ori. Se scot pe hartie absorbanta, pentru scurgerea uleiului.

Se servesc calde, peste ele putem pune un strat de miere de salcam.

Aluatul gogoselelor poate fi facut si fara lapte inlocuindu-l cu apa minerala sau cu vin alb, este posibila introducerea florilor in ouale batute, apoi trecerea lor prin faina si rumenirea lor in ulei.



Recente

zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg
copil mancare sanatoasa shutterstock 376928611 jpg
salata de vinete shutterstock 1789607375 jpg
afinata shutterstock 1163799046 jpg
tarator supa de iaurt cu castraveti shutterstock 685307626 jpg
cirese 1 advertorial jpeg
panna cotta caise shutterstock 288283781 jpg
plachie de pește shutterstock 529239796 jpg
salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg