Granita de lămâie

granita de lamaie jpg

Este un desert ideal pentru zilele de vară, este foarte sănătos.

Ingrediente

4 lămâi

500 ml apă rece

zahăr, după gust

1 lingură coajă de lămâie rasă

mentă, pentru decor

Mod de preparare

Speli lămâile, storci zeama și păstrezi sucul într-un vas. Adaugi coaja rasă de lămâie, zahărul și fierbi câteva minute până se leagă siropul. Iei vasul de pe foc și lași să se răcească complet.

Torni apa peste siropul rece și dai la congelator. La fiecare 30 de minute, scoți vasul din congelator și, cu o furculiță, răzuiești amestecul înghețat, făcând, astfel, cristale fine. Repeți acest proces de răzuire 3-4 ore sau până când granita are o consistență de gheață rasă.

Pentru servire, torni granita în pahare de sticlă. Decorezi cu felii de lămâie și frunze de mentă proaspătă.