Guguluf aromat

Weekendul acesta bucură-ţi familia cu un desert special: guguluf aromat cu esenţă de vanilie.
Ingrediente: 250g unt, 150g zahăr, 1 esenţă vanilie, 4 ouă, 500g făină, 1 praf de sare, 1 plic praf de copt, 125ml lapte, pesmet pentru tapetat, coaja rasă de la o portocală
Număr porţii: 4
Timp de preparare: 90 min
Dificultate: mică
Mod de preparare:
Baţi spumă untul cu zahărul, esenţa, coaja de portocală şi sarea până se topeşte zahărul. Adaugi pe rând gălbenuşurile. Amesteci făina cu praful de copt şi adaugi în compoziţie al ternativ câte o lingură de făină şi o lingură de lapte.
Amesteci până se omogenizează compoziţia. Baţi albuşurile spumă şi le încorporezi în aluat amestecând uşor cu o lingură de lemn de jos în sus. Torni aluatul înt-o formă cu gaură la mijloc unsă şi tapetată cu pesmet. Coci în cuptorul bine încins, la foc mic circa o oră, apoi îl scoţi şi îl laşi să se răcească 10 minute în formă.
Desprinzi cu grijă de marginile formei şi îl răstorni. Îl pudrezi cu zahăr sau cu nucă de cocos.