Guguluf cu dovleac copt
Toamna se numără… dovlecii. Aroma lor inconfundabilă te duce cu gândul imediat la o prăjitură proaspăt scoasă din cuptor.
Ingrediente
250 g făină
300 g piure de dovleac copt
1 ou
75 g îndulcitor
3 linguri unt topit
100 ml lapte
1 praf de sare
1 pliculeţ praf de copt
ciocolată neagră fără zahăr
Mod de preparare:
Amesteci făina cu praful de copt şi cu sarea, apoi o cerni. Separat, freci îndulcitorul cu oul, cu untul călduţ, turnat în fir subţire şi cu piureul de dovleac. Încorporezi, în câteva tranşe, făina, apoi laptele şi ciocolată mărunţită, după gust.
Amesteci cu o spatulă să se omogenizeze ingredientele, apoi răstorni aluatul într-o tavă tapetată: de chec sau de guguluf, ce preferi. Îl dai la cuptorul încins până trece testul cu scobitoarea.
FOTO: 123RF