Guguluf cu dovleac copt

36193322 xl jpeg

Toamna se numără… dovlecii. Aroma lor inconfundabilă te duce cu gândul imediat la o prăjitură proaspăt scoasă din cuptor.

Ingrediente

250 g făină

300 g piure de dovleac copt

1 ou

75 g îndulcitor

3 linguri unt topit

100 ml lapte

1 praf de sare

1 pliculeţ praf de copt

ciocolată neagră fără zahăr

Mod de preparare:

Amesteci făina cu praful de copt şi cu sarea, apoi o cerni. Separat, freci îndulcitorul cu oul, cu untul călduţ, turnat în fir subţire şi cu piureul de dovleac. Încorporezi, în câteva tranşe, făina, apoi laptele şi ciocolată mărunţită, după gust.

Amesteci cu o spatulă să se omogenizeze ingredientele, apoi răstorni aluatul într-o tavă tapetată: de chec sau de guguluf, ce preferi. Îl dai la cuptorul încins până trece testul cu scobitoarea.

FOTO: 123RF