Inele pufoase de mere
Inelele pufoase de mere sunt un desert rapid și aromat. Seamănă cu gogoșile, dar au prospețimea merelor în interior.

Ingrediente
600 g mere
200 g făină
1 ou
30 g zahăr
200 ml lapte
1 lingură unt topit
8 g praf de copt
1 linguriță scorțișoară
un praf de sare
ulei, pentru prăjit
100 g zahăr pudră
+ 1 linguriță scorțișoară, pentru tăvălit
Mod de preparare
Cureți merele și le tai felii groase de aproximativ 0,5 cm. Scobești miezul din feliile de măr, să obții inele.
Într-un bol, bați oul cu zahărul, laptele, untul și un praf de sare. Amesteci făina cu praful de copt și scorțișoara, torni peste compoziția umedă și omogenizezi bine până obții un aluat gros, ușor curgător.
Încingi uleiul într-o tigaie. Treci fiecare inel de măr prin aluat, scuturi ușor excesul și pui în uleiul încins. Prăjești 2-3 minute pe fiecare parte, până se rumenesc. Scoți pe un prosop de hârtie. Tăvălești imediat în zahăr amestecat cu scorțișoară. Servești calde sau la temperatura camerei.