Înghețată de fistic

inghetata de fistic jpg

În zilele calde de vara, şi nu numai, răcoreşte-te cu o porţie de îngheţată cu fistic.

Ingrediente

150 g fistic

150 g zahăr

250 ml lapte

1 linguriță extract de vanilie

frunze de mentă

3 gălbenușuri

Mod de preparare

Pentru început, descojești fisticul și îl macini foartemărunt în blender.

Separat, într-o cratiță, amesteci laptele cu jumătate din cantitatea de zahăr, adaugi fisticul și pui pe foc până dă în clocot.

Bați gălbenușurile cu zahărul rămas până când obții o compoziție cremoasă, de culoare deschisă.

Torni, treptat, amestecul cald de lapte peste compoziția de gălbenușuri, amestecând continuu pentru a evita coagularea ouălor. Gătești la foc mic, amestecând constant, până când compoziția se îngroașă suficient încât să acopere spatele unei lingurițe. Iei cratița de pe foc și adaugi extractul de vanilie.

Lași amestecul să se răcească la temperatura camerei, apoi îl torni într-un vas de sticlă și-l pui în congelator. Trebuie amestecat la fiecare 30-45 de minute timp de 3-4 ore, pentru a obține o consistență cremoasă și netedă. Decorezi cu fistic măcinat și frunze de mentă.