Înghețată de pepene roșu

inghetata de pepene rosu jpg

Vrei un desert bun, rapid şi sănătos? Atunci prepară această reţetă de îngheţată.

Ingrediente

500 g pepene roșu, fără sâmburi

1/2 ceașcă zahăr

zeama de la 1/2 lămâie

1 cană smântână lichidă

1/2 cană lapte

1 linguriță extract de vanilie

frunze de mentă proaspătă

Mod de preparare

Într-un blender, adaugi cuburile de pepene, zahărul și zeama de lămâie și mixezi până obții un piure fin.

Într-un bol, amesteci bine smântâna lichidă, laptele și extractul de vanilie, apoi îl adaugi peste piureul de pepene și omogenizezi.

Torni amestecul într-un recipient închis ermetic și dai la congelator, apoi scoți vasul la fiecare 30 de minute și amesteci pentru a preveni formarea cristalelor de gheață. Decorezi cu frunze de mentă proaspătă.