Înghețată „Dubai“
Înghețata „Dubai“ este o înghețată de casă foarte cremoasă, cu un gust deosebit, adesea asociat cu ingrediente „exotice” sau mai deosebite, precum frișcă, lapte condensat și uneori fistic sau caramel.

Ingrediente
Pentru înghețată
400 ml smântână dulce (30% grăsime)
200 ml lapte condensat
100 g pastă de fistic
50 g pastă de susan
50 g fulgi de ciocolată neagră
1 linguriță extract de vanilie
Pentru topping
40 ml sirop de fistic
20 g fistic mărunțit
fulgi de ciocolată, pentru ornat
Mod de preparare
Freci smântâna dulce cu mixerul până obții o frișcă ușor aerată. Torni laptele condensat peste frișcă și amesteci ușor cu o spatulă. Adaugi pasta de fistic și tahini și faci mișcări circulare pentru a încorpora totul uniform. Încorporezi extractul de vanilie și fulgii de ciocolată.
Torni compoziția într-o caserolă sau într-un bol adânc. Picuri deasupra siropul de fistic în fir subțire și faci modele ușoare cu o scobitoare pentru efect marmorat. Presari fistic mărunțit și fulgii de ciocolată pentru decor. Pui la congelator cel puțin 4 ore. Scoți din congelator cu 5-10 minute înainte de servire. Servești în boluri și poți adăuga sirop sau fistic pentru decor.