Înghețată „Dubai“

Înghețata „Dubai“ este o înghețată de casă foarte cremoasă, cu un gust deosebit, adesea asociat cu ingrediente „exotice” sau mai deosebite, precum frișcă, lapte condensat și uneori fistic sau caramel.

inghetata dubai jpg

Ingrediente

Pentru înghețată

400 ml smântână dulce (30% grăsime)

200 ml lapte condensat

100 g pastă de fistic

50 g pastă de susan

50 g fulgi de ciocolată neagră

1 linguriță extract de vanilie

Pentru topping

40 ml sirop de fistic

20 g fistic mărunțit

fulgi de ciocolată, pentru ornat

Mod de preparare

Freci smântâna dulce cu mixerul până obții o frișcă ușor aerată. Torni laptele condensat peste frișcă și amesteci ușor cu o spatulă. Adaugi pasta de fistic și tahini și faci mișcări circulare pentru a încorpora totul uniform. Încorporezi extractul de vanilie și fulgii de ciocolată.

Torni compoziția într-o caserolă sau într-un bol adânc. Picuri deasupra siropul de fistic în fir subțire și faci modele ușoare cu o scobitoare pentru efect marmorat. Presari fistic mărunțit și fulgii de ciocolată pentru decor. Pui la congelator cel puțin 4 ore. Scoți din congelator cu 5-10 minute înainte de servire. Servești în boluri și poți adăuga sirop sau fistic pentru decor.