Inimioare cu migdale

Ingrediente: 250 g unt, 100 g zahăr pudră, 2 gălbenuşuri, 1 vârf de cuţit praf de copt, 100 g migdale măcinate, 350 g făină, 50 g migdale decojite de pieliţa de sub coajă
Mod de preparare:Numar porţii: 10 Timp de preparare: 45 min Dificultate: mică
Mixezi zahărul pudră cu untul şi un gălbenuş până se formează o compoziţie cremoasă. Adaugi treptat migdalele măcinate, praful de copt, făina şi frămânţi un aluat omogen, pe care îl împachetezi în folie şi îl laşi la rece circa două ore.
Întinzi aluatul în foaie subţire, decupezi cu o formă specială inimioare şi le aşezi într-o tavă tapetată cu folie de copt, la distanţă una de alta. Separat, baţi gălbenuşul rămas cu o linguriţă de apă şi ungi deasupra fiecare inimioară. Lipeşti deasupra câte o migdală şi le coci circa 15 minute în cuptorul preîncălzit. Le scoţi din cuptor şi le laşi să se răcească pe un grătar.