Jeleuri de portocale învelite în ciocolată

jeleuri de portocala jpg

Ţi se vor topi în gură, iar cei din familie nu se vor mai sătura de aceste jeleuri de portocale învelite în ciocolată.

Ingrediente

Pentru jeleuri

4 portocale mari

zeama de la 1 lămâie

1 lingură coajă de portocală rasă

1 praf de sare

2 căni zahăr

pachet de pectină (fibră naturală)

Pentru învelișul de ciocolată

200 g ciocolată vegană

1 lingură ulei de nucă de cocos

Mod de preparare

Storci portocalele până obții 2 căni de suc. Păstrezi coaja de la o portocală pentru a adăuga aromă jeleurilor.

Într-un vas mai mare, amesteci sucul de portocale, zahărul și zeama de lămâie. Lași amestecul 10-15 minute, amestecând ocazional, pentru a se dizolva zahărul. Încălzești sucul la foc mediu și adaugi treptat pectina, amestecând în mod constant pentru a evita formarea cocoloașelor. Adaugi coaja rasă de portocală și un praf de sare. Lași pe foc încă 5-10 minute sau până când începe să se îngroașe. Pentru a verifica consistența jeleului, iei o lingură mică din amestec și o lași să se răcească în frigider pentru câteva minute. Dacă consistența este potrivită, jeleul este gata. Dacă nu este suficient de gros, mai lași pe foc încă puțin.

Pregătești o tavă acoperită cu hârtie de copt și unsă cu puțin ulei pentru a evita lipirea. Torni amestecul în tavă și lași jeleul să se răcească la temperatura camerei, apoi dai la frigider până când jeleul se întărește complet. După ce s-a întărit, îl tai după preferință.

Într-un castron, topești ciocolata împreună cu uleiul de nucă de cocos, la bain-marie. Cu o furculiță sau o scobitoare, introduci fiecare bucată de jeleu în ciocolata topită. Așezi jeleurile acoperite cu ciocolată pe un platou acoperit cu hârtie de copt și le lași să se răcească complet.