Macarons Red Velvet
Macarons Red Velvet sunt o combinație perfectă între clasicele macarons franțuzești și gustul catifelat al prăjiturii Red Velvet.

Ingrediente
Pentru aluat roșu cu zmeură
200 g făină
1 linguriță praf de copt
1/4 linguriță sare
100 g unt moale
120 g zahăr
1 ou
1 linguriță extract de vanilie
1 linguriță oțet alb
100 g piure de zmeură
Pentru cremă
150 g cremă mascarpone
50 g unt moale
100 g zahăr pudră
1 linguriță extract de vanilie
Mod de preparare
Cerni făina, praful de copt și sarea. Mixezi untul cu zahărul până devine pufos. Adaugi oul, vanilia, oțetul și piureul de zmeură. Încorporezi ingredientele uscate și amesteci până obții un aluat omogen. Întinzi aluatul pe o suprafață pudrată cu făină, la o grosime de 4-5 mm, decupezi cu gura unui pahar mai mic formele de macarons și le dai la cuptorul preîncălzit. Coci 15 minute, apoi lași să se răcească complet.
Între timp, prepari crema, mixând mascarpone cu untul moale, zahărul pudră și vanilia, până devine fină și pufoasă.
Pui un strat de cremă albă pe jumătate de macarons și acoperi cu cealaltă jumătate, apăsând ușor.