Macarons Red Velvet

Macarons Red Velvet sunt o combinație perfectă între clasicele macarons franțuzești și gustul catifelat al prăjiturii Red Velvet.

macarons red velvet jpg

Ingrediente

Pentru aluat roșu cu zmeură

200 g făină

1 linguriță praf de copt

1/4 linguriță sare

100 g unt moale

120 g zahăr

1 ou

1 linguriță extract de vanilie

1 linguriță oțet alb

100 g piure de zmeură

Pentru cremă

150 g cremă mascarpone

50 g unt moale

100 g zahăr pudră

1 linguriță extract de vanilie

Mod de preparare

Cerni făina, praful de copt și sarea. Mixezi untul cu zahărul până devine pufos. Adaugi oul, vanilia, oțetul și piureul de zmeură. Încorporezi ingredientele uscate și amesteci până obții un aluat omogen. Întinzi aluatul pe o suprafață pudrată cu făină, la o grosime de 4-5 mm, decupezi cu gura unui pahar mai mic formele de macarons și le dai la cuptorul preîncălzit. Coci 15 minute, apoi lași să se răcească complet.

Între timp, prepari crema, mixând mascarpone cu untul moale, zahărul pudră și vanilia, până devine fină și pufoasă.

Pui un strat de cremă albă pe jumătate de macarons și acoperi cu cealaltă jumătate, apăsând ușor.