Măşti de carnaval

Ingrediente: Pentru blat: 300g făină, 200ml lapte, 60ml ulei, 15g drojdie, 1 linguriţă zahăr, 1 praf de sare Pentru umplutură: 200g şuncă, câteva rondele de praz, 1 conservă cu ştiuleţi de porumb, 78 roşii cherry, 7-8 cârnăcoiri de bere, tagliatelle colorate, 2 bucăţi broccoli, 2 ridichi, 20 g caşcaval, 200g kaizer
Mod de preparare:
Număr porţii: 6
Timp de preparare: 65min
Dificultate: medie
Amesteci drojdia cu puţin lapte şi zahărul şi laşi la cald 30 de minute. Amesteci maiaua cu restul făinii, adaugi restul de lapte, uleiul şi praful de sare. Frămânţi până obţii un aluat uniform şi elastic. Cu palmele unse cu ulei, aşezi aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, ridicând aluatul puţin şi pe pereţi. Pui felii de kaizer şi caşcaval ras şi o introduci la copt 25 de minute, după care porţionezi blatul în şase porţii.
Decorezi măştile folosind felii de şuncă, rondele de praz, ştiuleţi mici de porumb, roşii cherry, cârnăciori de bere, broccoli, tagliattele colorate, ridichi şi tot felul de alte ingrediente, în funcţie de inspiraţia fiecărei mămici.