Melcișori cu dulceață de smochine
Melcișorii cu dulceață de smochine sunt un desert minunat, dulce și aromat, perfect pentru o gustare rapidă sau o masă festivă.
Ingrediente
Pentru aluat
500 g făină
200 ml lapte
2 ouă
2 lingurițe rase praf de copt
3 linguri unt topit
60 g zahăr
Pentru umplutură:
1 praf de sare
200 g dulceață de smochine
Pentru decor:
zeama de la 1 lămâie netratată
2-3 lingurițe zahăr pudră
Mod de preparare
Pentru aluat, cerni făina într-un bol, adaugi, pe rând, praful de copt, zahărul, sarea și amesteci. Amesteci ouăle cu laptele, omogenizezi și îl torni peste făina din bol. Adaugi untul și frămânți un aluat moale.
Presari făină pe un blat de lucru, întinzi aluatul, îl ungi cu dulceața, o netezești și îl rulezi. Îl tai în felii de patru-cinci centimetri pe care le așezi pe o tavă în care ai întins hârtie de copt. Dai tava la cuptorul încins și îi lași până când se rumenesc.
Pentru decor, amesteci zeama de lămâie cu zahărul, omogenizezi și stropești melcișorii cât sunt încă fierbinți.