Melcişori cu nuci

Ingrediente: 400 g făină, 150 g nuci măcinate, 250 g zahăr, 1 pliculeţ zahăr vanilat, 300 g unt (sau margarină), 4 ouă, coajă rasă de lămâie, 1 praf de scorţişoară măcinată, 1 praf de cuişoare măcinate
Mod de preparare:Numar porţii: 10 Timp de preparare: 55 min Dificultate: mică
Amesteci untul cu zahărul, zahărul vanilat, coaja de lămâie, apoi adaugi treptat ouăle bătute spumă. Torni făina în ploaie şi amesteci bine, până se omogenizează. Împarţi compoziţia în două.
Amesteci jumătate din compoziţie cu praful de scorţişoară şi de cuişoare, adaugi treptat nuca măcinată şi amesteci până se omogenizează. Pui grămăjoare din compoziţie, cu lingura, pe o tavă cu folie de copt, la distanţă unele de altele. Procedezi aşa până epuizezi toată compoziţia.
Introduci cealaltă jumătate de aluat în poş şi torni deasupra fiecărei rondele cu nucă câte o spirală de aluat. Introduci tava în cuptorul bine încins pentru circa 15 minute. Scoţi cu grijă fursecurile din tavă, pe un grătar, şi le laşi să se răcească.