Melcișori cu scorțișoară și fistic

melcisori cu scortisoara si fistic jpg

Aromaţi și pufoşi, aceşti melcişori sunt o gustare delicioasă, alături de un ceai sau o cafea.

Ingrediente

1 kg făină

2 plicuri drojdie uscată

500 ml lapte

100 g zahăr

100 g unt

2 ouă

1 praf de sare

Pentru umplutură

200 g zahăr brun

60 g fistic mărunțit

3 linguri scorțișoară măcinată

200 g unt, la temperatura camerei

Pentru glazură

2 linguri unt, la temperatura camerei

2 linguri lapte

200 g zahăr pudră

fistic mărunțit, pentru decor

Mod de preparare

Într-un castron mare, amesteci drojdia cu 100 ml de lapte călduț până se dizolvă, adaugi 2 linguri de făină și 2 de zahăr și lași 5-10 minute să se activeze drojdia.

Adaugi zahărul rămas, laptele, untul topit, ouăle, un strop de sare și amesteci. Frămânți până obții un aluat elastic, apoi acoperi castronul cu un prosop curat și lași aluatul să crească până când își dublează volumul.

Pregătești umplutura: într-un castron, amesteci zahărul brun, scorțișoara, untul moale și fisticul mărunțit până ce capătă o consistență spumoasă.

După ce aluatul a crescut, îl întinzi pe o suprafață presărată cu făină și distribui uniform umplutura. Rulezi strâns aluatul într-un cilindru și tai bucăți de 4-5 cm, pe care le așezi într-o tavă tapetată, lăsând spațiu între ele. Dai rulourile la cuptor până se rumenesc, 20-25 de minute.

Între timp, pregătești glazura: amesteci untul cu zahărul pudră și laptele până obții o glazură fină și omogenă.

Scoți rulourile din cuptor, le lași să se răcească, apoi le glazurezi, presari fistic mărunțit peste glazură și servești.